- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק ת"א 24893-12-10
|
ת"א בית המשפט המחוזי חיפה |
24893-12-10
10.7.2012 |
|
בפני : א' קיסרי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שלמה אדרי שירותי חשמל בע"מ |
: 1. שמעון אדרי 2. ע.ש. אור-אל חשמל בע"מ 3. אלמור חשמל התקנות ושירותים (1986) בע"מ |
| החלטה | |
המבקשות עותרות למתן צו כנגד המשיבים 1 (" אדרי") ו-2 (" אור-אל") (ביחד, " המשיבים") למתן צו גילוי מסמכים מסוימים ועיון בהם ולמתן תשובות לשאלון.
עיינתי בכתבי הטענות והחלטתי לקבל את הבקשה בחלקה ולדחותה בחלקה האחר.
על פי הנטען בתביעה, בעקבות פטירתו של המנוח שלמה אדרי ז"ל, שהיה דמות מפתח במבקשת 1 (" החברה") הועברה פעילותה העסקית של החברה לאור-אל שבעל השליטה בה הוא אדרי ונטען שהוא זה אשר גרם לכך. בבקשה המכוונת כלפי אדרי ואור-אל התבקש גילויים של המסמכים שצוינו בבקשה, ואשר אליהם אתייחס להלן, וכן מתן מענה לשאלות שפורטו בה.
את תשובת המשיבים ניתן לחלק לכמה חלקים. בחלק אחד של התשובה נטען כי מענה לשאלות המבקשות מצוי בכתב ההגנה שהגישו המשיבים, בחלק אחר של התשובה נטען כי המידע - או המסמכים - מצויים בידי המבקשות (טענות אלה מוכחשות על ידי המבקשות), בחלק אחר נטען כי המסמכים המבוקשים והשאלות שנשאלו אינם רלוונטיים, שהם מכבידים וטורדניים וכי הם נוגעים לעניינים שחל לגביהם חיסיון עסקי שאור-אל זכאית לו.
קודם שאפרט את המסמכים שלדעתי על המשיבים לגלות ואת השאלות שיש צורך למתן מענה עליהן, אציין כי דרישת המבקשות כי בחלק מסעיפי הבקשה לוקה דרישת המבקשות בכלליות שאיננה מאפשרת להיעתר לה במסגרת של בקשה לגילוי מסמכים מסוימים. אכן, נפסק כי בקשה לגילוי מסמכים מסוימים יכולה להתייחס גם לקטגוריות של מסמכים (רע"א 2534/02 שמשון נ' בנק הפועלים פ"ד נו(5) 193) אולם גם במקרה כזה הקטגוריה צריכה להיות מסוימת די הצורך על מנת לאפשר מתן צו המורה על גילוי מסמכים הכלולים בקטגוריה כזאת. הפועל היוצא מכך הוא שכאשר אין מדובר בקטגוריה שהיא מסוימת דיה הצו המבוקש הוא כוללני, מכביד ואף לא ניתן להצביע על חשיבותו ותועלתו להכרעה במחלוקת.
עוד אציין כי עמדת המשיבים העוברת כחוט השני בתשובתם, היינו שהמידע המתבקש על דרך הצגת שאלות ודרישת פרטים כבר מצוי בכתב הגנתם, איננה מקובלת עלי. תכליתה של הצגת שאלון לבעל דין שכנגד הינה לגרום לו למסור - על דרך תצהיר - גרסה עובדתית בתשובה לשאלות הנשאלות (א' גורן סוגיות בסדר דין אזרחי מהד' תשיעית (2007) עמ' 184). העובדה שטענות מסוימות של אותו בעל דין כלולות בכתב טענותיו איננה מענה מספיק לדרישה להשיב לשאלון ובעיקרו של דבר, כאמור, איני מקבל את טענות המשיבים בעניין זה.
משזאת נאמר ומשעיינתי, כאמור, בכתבי הטענות אני מורה כדלקמן:
המשיבים ימסרו את הפירוט המתבקש בסעיף 6.3 של הבקשה (רשימת העובדים באור-אל בשנת 2010);
אדרי ישיב לשאלות בסעיפים 6.4, 6.5, 6.6, 6.7 ו-6.9, ככל שהדברים הם בידיעתו.
אשר למסמכים שגילויים מתבקש אני מורה כי בקשר לסעיף 7.1 של הבקשה יגלה אדרי את המסמכים הנוגעים להתקשרויות התובעת 1 עם הנתבעת 3 וזאת כמובן ככל שהמסמכים או המידע מצויים בידו.
בקשר לסעיף 7.2 של הבקשה תגלה אור-אל רק את החשבונות שהיא הגישה לנתבעת 3 בגין שנת 2010.
בכפוף לאמור לעיל אני דוחה את בקשת המבקשות בשאר חלקיה.
אין צו להוצאות.
ניתנה היום, כ' תמוז תשע"ב, 10 יולי 2012, בהעדר הצדדים.
מאירה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
